Σας έχει τύχει κι εσάς να νομίζετε πως το κρέας σας είναι έτοιμο και να διαπιστώνετε όταν το κόβετε πως… ήθελε λίγο ακόμα; Φταίει το εξωτερικό του χρώμα. Είναι εύκολο να ελέγχετε το εξωτερικό χρώμα του κρέατός σας και να καταλαβαίνετε πότε έχει γίνει, αλλά δυστυχώς δεν είναι ακριβές. Τα μαύρα σημάδια του γκριλ είναι άκρως παραπλανητικά, με αποτέλεσμα όταν πάμε να το φάμε, το εσωτερικό του να μην είναι όσο ψημένο το θέλουμε.
Ένα ακόμη πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το κρέας σας καθώς μαγειρεύεται είναι το μέγεθος. Αν δείχνει ψημένο στο εξωτερικό, αλλά δεν έχει μικρύνει καθόλου, τότε πιθανόν να μην είναι έτοιμο ακόμα. Αν έχει αρχίσει να συρρικνώνεται, τότε πλησιάζει. Αν είναι σημαντικά μικρότερο από την αρχική του κορφή, τότε μπορεί να το έχετε παραψήσει.
https://www.clickatlife.gr/