Απογοητευτικός από το ξεκίνημα του αγώνα ως το τέλος του, ο ΑΟΞ δεν κατάφερε να δημιουργήσει παιχνίδι και να κάμψει την αντίσταση των λαβωμένων από τον Covid-19 Τρικάλων, τα οποια παρά τις απουσίες ήταν εκείνα που είχαν τις ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις και θα δικαιούνταν τους τρεις βαθμούς αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει.
Εν τέλει οι δυο ομάδες έμειναν στο μηδέν, με την Ξάνθη να έχει δεύτερο σερί στραβοπάτημα και να βλέπει να απομακρύνονται πολύ ο Ιωνικός (πέρασε αέρας με τριάρα από την Αρτα και είναι στο +8) και ο Λεβαδειακός (νίκησε επίσης με 3-0 στο ντέρμπι την Παναχαϊκή και είναι στο καθαρό +3 από την Ξάνθη).
Ο ΑΟΞ παρατάχθηκε στο γήπεδο με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Μπάμπη Τεννέ να επιλέγει μετά από αρκετό διάστημα τον Ίτσο κάτω από τα δοκάρια, τους Πέτροβιτς και Κέβιν στα άκρα της άμυνας, Τάσο Παπάζογλου και Βέρκερ στη δυάδα των στόπερ· τους Δημούτσο και Μπριλάντε στον άξονα· Σιατραβάνη και Σρόιγεν στα φτερά, με τον Τάτο έχει τον ρόλο οργανωτή πίσω από τον προωθημένο Μικελτάτζε.
Σχεδόν με το ξεκίνημα του αγώνα, ο ΑΟΤ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ χάνοντας μία κυριολεκτικά ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 4′. Ο Ευθυμίου πέρασε εύκολα τον Βέρκερ που είχε βγει αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έστρωσε στον Ελευθεριάδη, που προ κενής εστίας δεν έκανε καλό πλασέ, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα που σούταρε άουτ.
Γενικότερα η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ξεκάθαρα υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν περισσότερο ουσιαστικοί με την μπάλα στα πόδια. Εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που έδινε η άμυνα της Ξάνθης, έβγαιναν επικίνδυνα στην αντεπίθεση και δημιουργούσαν σημαντικούς κινδύνους στην εστία του Ίτσο. Μία πολύ επικίνδυνη στιγμή ήταν η διπλή ευκαιρία του 43′, όταν από γρήγορη αντεπίθεση αρχικά ο Ίτσο απέκρουσε το τετ α τετ του Σταματή και στη συνέχεια από σέντρα του Τάχατου, ο Σταματής έκανε τη κεφαλιά, με τη μπάλα να φτάσει στο δεύτερο δοκαρί και τον Ευθυμίου, η προβολή του οποίου βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Από την πλευρά της η Ξάνθη είχε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, η κατοχή ωστόσο δεν συνδυάζονταν με δημιουργία με αποτέλεσμα να είναι κατά κύριο λόγο ανούσια. Σε μία από τις λίγες καλές στιγμές που δημιούργησε, στο 24′ από σέντρα του Κέβιν από αριστερά, ο Σιατραβάνης πήρε την κεφαλιά όμως ο Γιακουμής μπλόκαρε σταθερά· στο 31′ και πάλι ο δεξιός εξτρέμ των φιλοξενούμενων ήταν πρωταγωνιστής, το σουτ του ωστόσο μπλόκαρε εκ νέου ο πορτιέρε των γηπεδούχων· ενώ η καλύτερη στιγμή της προήλθε λίγο μετά από απόκρουση του Ίτσο σε κεφαλιά του Πέλκα. Συγκεκειμένα, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Σρόιγεν μπήκε στην μεγάλη περιοχή από αριστερά, αλλά πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Γιακουμή από πολύ πλεονεκτική θέση.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ΑΟΞ όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά ήταν ακόμη πιο κακή και από εκείνη του πρώτου μέρους. Το παιχνίδι των θρακιωτών ήταν εντελώς μονοδιάστατο, ξεκινώντας την επιθετική ανάπτυξη από την αριστερή πλευρά και τον Κέβιν· με αποτέλεσμα να είναι αρκετά προβλέψιμη.
Όλες οι καλές στιγμές του δευτέρου μέρους άνηκαν στα Τρίκαλα, τα οποία έδειξαν σε όλη τη διάρκεια πόσο ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα. Αρχικά, στο 50′ ο Ίτσο είχε απάντηση στο σουτ του Σκόνδρα από το όριο της περιοχής. Για αρκετή ώρα δεν είχε σημειωθεί κάποια σημαντική ευκαιρία ή κάποια απειλητική στιγμή στις δύο εστίες, μέχρι το 77ο λεπτό όταν ο Ευθυμίου μπήκε από αροστερά και γύρισε την μπάλα, με τον Τσαμούρη να απομακρύνει τελευταία στιγμή. Δύο λεπτά αργότερα ο Σταμάτης με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Ίτσο να απομακρύνει σε κόρνερ· ενώ στο 87′ ο Παπαγεωργίου έπιασε ένα καλό μακρινό σουτ που ωστόσο έφυγε άουτ.
Ο ΑΟΞ παρόλο που ο Μπάμπης Τεννές πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Θανάση Παπάζογλου και το Αντώνη Καπνίδη δεν μπόρεσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή των Τρικάλων, παρά το γεγονός πως οι Θεσσαλοί δεν αγωνίζοταν με κανονικό στόπερ καθώς είχαν διαγνωστεί με covid. Η μοναδική στιγμή που η Ξάνθη ήταν απειλητική ήρθε στο 76′, με τον Κέβιν να βρίσκει τον Καπνίδη στην περιοχή, του πλασέ του τελευταίου ωστόσο ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να μην απειλήσει τον Γιακουμή.
Εκτός της κακής εμφάνισης και της απώλειας σημαντικών βαθμών, ο ΑΟΞ αποκομίζει από τον σημερινό αγώνα και τους τραυματισμούς των Σρόιγεν και Τάσου Παπάζογλου, οι οποίοι αποχώρησαν με αναγκαστική αλλαγή. Μένει να φανεί η σοβαρότητα της κατάστασης τους, καθώς τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι σημαντικά και οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν σημαντικοί στα πλάνα του Μπάμπη Τεννέ.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του σημερινού αγώνα, καθώς δεν προκάλεσε αξιοσημείωτες αντιδράσεις σε κάποια από τις δύο ομάδες.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαμπαλάς του Συνδέσμου Ηπείρου με βοηθούς τον Ζήρδα του Συνδέσμου Αθηνών και τον Κύριο του Συνδέσμου Αρκαδίας.
Κίτρινες: 61′ Tάχατος, 72′ Σταματής, 78′ Ελευθεριάδης, 90′ Γιακουμής, 90′+4 Ντιαλόσι – 59′ Κέβιν, 90′+5 Καπνίδης.
TΡΙΚΑΛΑ (Mπάμπης Μπακαρός-Θοδωρής Παπαβασιλείου): Γιακουμής, Τάχατος, Nιάρος, Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας, Παπαγεωργίου, Ελευθεριάδης (78′ Aλμπάνης), Ευθυμίου, Πέλκας (90′+1 Πανίδης), Σταματής (82′ Ντιαλόσι).
ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Κέβιν, Βέρκερ, Τ. Παπάζογλου (56′ λ. τρ. Τσαμούρης), Δημούτσος (81′ Ντίνας), Μπριλάντε, Σιατραβάνης (81′ Τεσίγια), Σχρόιγεν (46′ λ. τρ. Θ. Παπάζογλου), Τάτος, Μικελτάτζε (73′ Καπνίδης).