ΔΙΑΦΟΡΑ

Διάσωση ενός αλόγου που ανήκει στην προστατευόμενη φυλή των άγριων αλόγων του Ιάσμου

Την Τρίτη 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πολυάνθου του Δήμου Ιάσμου, μία διάσωση ενός αλόγου που ανήκει στην προστατευόμενη φυλή των άγριων αλόγων του Ιάσμου. Ο Σύλλογος μας, ως ο θεματοφύλακας του φίλιππου πνεύματος στην Ροδόπη, ευχαριστεί όλους όσους μετείχαν στην διάσωση του. Μια διάσωση που θα μπορούσε να γίνει γρηγορότερα εφόσον ο Σύλλογος μας είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τους υπεύθυνους για το λυπηρό αυτό γεγονός.

Αν και δεν ανήκουμε στην κατηγορία φιλοζωικού σωματείου και δεν επιχορηγούμαστε από το κράτος, όλα αυτά τα 18 χρόνια λειτουργίας μας, τα μέλη μας εθελοντικά πρόσφεραν και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, όποτε καλούμαστε από τους φορείς και τους θεσμούς, αλλά και τους συμπολίτες μας, να συνδράμουμε για την ευζωία ενός ιπποειδούς.

Η καθημερινή ενασχόληση μας με τα ιπποειδή, μας καθιστά πολύ καλούς γνώστες της συμπεριφοράς τους και σίγουρα αυτή η εμπειρία μας, είναι πολύτιμη ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως ήταν και αυτό το περιστατικό. Δυστυχώς όμως ενημερωθήκαμε μετά την πολύωρη διάσωση του άτυχου ζώου γιαυτό και δεν μπορέσαμε να παρέμβουμε, δίνοντας γρηγορότερα τέλος, στην πολύ δύσκολη και επικίνδυνη για την ευζωία θέση του αλόγου. Πράξη που μας προξένησε μεγάλη εντύπωση πως ξέχασαν να μας ενημερώσουν.

Εμείς παρόλα αυτά βρισκόμαστε στις επάλξεις, πάντα εθελοντικά και πάντα με την απέραντη αγάπη που τρέφουμε για τα ιπποειδή, φροντίζοντας πάντα για την ευζωία τους όπου κληθούμε να επέμβουμε.

Παρακαλούμε όλους τους συντοπίτες μας και ειδικά αυτούς που κάνουν χρήση του οδικού δικτύου Κομοτηνής – Ιάσμου – Ξάνθης να είναι προσεκτικοί στην οδήγηση τους και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες διότι ο καύσωνας και η ανομβρία των τελευταίων δύο μηνών έχουν σαν αποτέλεσμα την έλλειψη τροφής και νερού στα βουνά της Ροδόπης, με αποτέλεσμα η προστατευόμενη φυλή των άγριων αλόγων του Ιάσμου, να κατεβαίνει στα πεδινά για να καλύψει της ανάγκες της για την βιωσιμότητα της. Επίσης θερμή παράκληση στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της περιοχής να βοηθήσουν αυτή την φυλή να διατηρηθεί, με το να αφήνουν κάποιες μπάλες από χόρτο για να τραφούν.

Τέλος ο Σύλλογος μας καλεί όποιον συμπολίτη μας επιθυμεί να βοηθήσει τα εν λόγω άλογα, να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να συγκεντρώσουμε τροφές και να τις μεταφέρουμε στον ορεινό όγκο του Ιάσμου για την σίτιση τους, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την κάθοδο τους καθώς και την αποτροπή της επικινδυνότητας που έχει αυτή.

(Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στον κ. Αντώνη Λιάπη)

Με εκτίμηση

 Η Πρόεδρος                                               Η Γενική Γραμματέας

Έλλη Σ. Τσομπανίδου                                          Νίκη Γεννήουστα

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος