Αστυνομικά

Έβρος – Ροδόπη: Συνελήφθησαν 3 διακινητές με 7 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (2-8-2024) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις διακινητές, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν δύο ημεδαπούς οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί σε οικισμό του Έβρου, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως διακριβώθηκε είχε νωρίτερα επιβιβάσει στο όχημα από αγροτική περιοχή του Έβρου.

Σημειώνεται ότι, ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί, το βράδυ της ίδιας ημέρας, συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό, που εντοπίσθηκε σε περιοχή του Έβρου να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, είχε παραδώσει το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στον πρώτο συλληφθέντα, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη μεταφορά των ατόμων, έναντι αμοιβής.

Στη δεύτερη περίπτωση,το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής,συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ο αλλοδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος  άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος