ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Συνάντηση αντιπεριφερειαρχών ΠΕ Ροδόπης με εκπροσώπους των αγροτών και συζήτηση για το πράσινο σκουλήκι, την ξηρασία και τις υποδομές άρδευσης

Τους εκπροσώπους των αγροτών της Ροδόπης, από τους Αγροτικούς Συλλόγους Δήμων Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαπών, τον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης, τους Επαγγελματίες Αγρότες, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, μαζί με τον αν. περιφερειάρχη Νίκο Ευκαρπίδη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μολλά Ισά Ριτβάν και Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν.
“Κάναμε  μία αναλυτική συζήτηση για όλα όσα τους απασχολούν”, δήλωσε ο κ. Ταπατζάς που εξήγησε ότι “Οι αγρότες του νομού μας διανύουν μια δύσκολη από όλες τις πλευρές καλλιεργητική σεζόν, με μεγάλο πληθυσμό από πράσινο σκουλήκι στα βαμβάκια, καύσωνα, μειωμένα αποθέματα νερού και εμείς είμαστε στο πλευρό τους για να διασφαλίσουμε ότι θα αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημά τους. Άλλωστε, προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του αγροτικού εισοδήματος”.
“Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν και θα έχουν την συνδρομή της Περιφέρειας ΑΜΘ, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη να μειωθεί το πλαφόν στο βαμβάκι ώστε να μπορέσουν να λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση, αλλά και να διεκδικηθεί η δυνατότητα αποζημιώσεων μέσων De Mininis.
 
Συζητήσαμε διεξοδικά για το μεγάλο θέμα του νερού που απασχολεί έντονα τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας και είχα την ευκαιρία να τους παρουσιάσω τον σχεδιασμό που υλοποιούμαι με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη για την αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών άρδευσης αλλά και την δημιουργία νέων” σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ”.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος