ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταμάτησε η αποσυμφόρηση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κομοτηνής

Στο ίδιο έργο θεατές οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι στις Φυλακές Κομοτηνής, καθώς οι υποσχέσεις των πολιτικών δεν υλοποιούνται, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή να είναι στον αριθμό 260, ενώ η δυναμικότητα είναι για 160 και με 42 Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους, ενώ θα πρέπει να είναι 65.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αρχιφύλακας, Αντώνης Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για ασύνδετα πράγματα στα όρια του σκανδάλου, για το γεγονός πως ενώ λειτουργεί το Σωφρονιστικό Κατάστημα στον Νικηφόρο Δράμας, δυναμικότητας 600 κρατουμένων, με 200 Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους και τοποθετημένους φύλακες στην εξωτερική φρουρά, από πέρυσι τον Νοέμβριο, μόνο 50 κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί.

«Το περίεργο είναι πως ακόμα και από την περιοχή της Δράμας μας φέρνουν κρατούμενους, όπως και από άλλες περιοχές και ενώ όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί είναι ενήμεροι και όλοι οι εμπλεκόμενοι για τη λειτουργία των Φυλακών στο Νικηφόρο Δράμας, όχι μόνο δεν γίνεται αποσυμφόρηση στην Κομοτηνή, αλλά συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των κρατουμένων», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επιπλέον, πρόσθεσε, πως την περασμένη εβδομάδα σε τηλεδιάσκεψη συνομίλησε με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κ. Περρή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως θα ξεκινήσει ξανά η αποσυμφόρηση των Φυλακών Κομοτηνής, αλλά και η αποσυμφόρηση και άλλων καταστημάτων της Χώρας και αυτό μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα ο κ. Περρής προγραμματίζει να έλθει τις επόμενες μέρες και να επισκεφθεί και το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής, όπως και άλλες Φυλακές της Χώρας.

Οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι και ο Αρχιφύλακας, κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να λειτουργήσουν σωφρονιστικά, με ομιλίες μέσα στη Φυλακή, αλλά και τη λειτουργία του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής μέσα στη Φυλακή, με 50 κρατούμενους να προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή τους και να ενταχθούν ομαλά στην Ελληνική Κοινωνία.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος