Παρενέργεια εμβολίων η πολιτική άνοια;
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για γνωστές παρενέργειες των εμβολίων όπως υπνηλία, ζαλάδα, κούραση, να όμως που στους πολιτικούς προστίθεται και η άνοια, η πολιτική άνοια. Διαφορετικά δεν εξηγούνται δηλώσεις όπως του Κ. Χατζηδάκη ότι οι επικουρικές συντάξεις των νέων μπορεί να είναι αυξημένες από 43% έως και 68%. Είναι ίδιος που υποστήριζε πως θα πάμε σε πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, για να πέσουν οι τιμές. Και έγινε η απελευθέρωση και τι έγινε; Αύξηση που πλησιάζει το 90%… Δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω ο Α. Γεωργιάδης, για τον οποίο, με τα εμβόλια έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά. Μα το κράτος δεν μοίραζε λεφτά, αποζημίωνε επιχειρήσεις που τις είχε κλείσει και εργαζόμενους που δεν τους επέτρεπε να δουλέψουν. Και βέβαια, να μην ξεχνάμε και τον πρωθυπουργό, για τον οποίο, η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι. Προφανώς, δεν γνωρίζει ή ξεχνά, λόγω πολιτικής άνοιας από το εμβόλιο, πως οι περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι. Εντάξει, είμαστε χαμηλά σε ποσοστά εμβολιασμού, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν τα πάνε άριστα. Τουλάχιστον εκεί, οι πολιτικοί και κυρίως οι έχοντες εξουσία, ούτε φοβερίζουν τον κόσμο, ούτε τον απειλούν. Οι δικοί μας, με την συνδρομή και σχεδόν του συνόλου του Τύπου και των ΜΜΕ, έχουν γίνει Δρακουμέλ και κυνηγούν τα στρουμφάκια. Ούτε που τους πέρασε από το μυαλό, ότι με μια διαφορετική καμπάνια, η οποία θα βασιζόταν στην πειθώ, τα αποτελέσμα μπορεί να ήταν πολύ καλύτερα. Όσο για τους καταταδίωκτους, ειδικούς καθηγητάδες και μεγαλοεπιστήμονες της τηλεοπτικής οθόνης, έχουν χάσει την μπάλα, πέφτοντας έξω σε κάθε πρόβλεψη, ενώ συνεχίζουν να παραπληροφορούν αντί να ενημερώνουν. Εκτός από το ακαταδίωκτο, έχουν και το ακαταλόγιστο. Το καλοκαίρι χάθηκε πριν ξεκινήσει, αλλά όποιος πληρώνεται από το δημόσιο, όλα καλά, λεφτά υπάρχουν. Για τους άλλους, ξεκινά βαρυχειμωνιά, χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.
Με νυχάκι θα καθαρίζουμε τα αυτιά;
Εσείς από τις 3 Ιουλίου, έχετε πιει φραπεδάκι ή τον ελληνικότατο φρέντο εσπρέσο, με πλαστικό καλαμάκι; Το πρωί, καθαρίσατε τα αυτιά σας με πλαστικές μπατονέτες; Ε, λοιπόν να ξέρετε πως έχετε συμβάλει στην παρανομία καθότι δέκα είδη πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης καταργήθηκαν από τις 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής οδηγάς, που η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησε. Γιατί την υιοθέτησε πρώτη η Ελλάδα; Κανείς δεν γνωρίζει, από την στιγμή μάλιστα που δεν είχε κανείς προβλέψει για εναλλακτικές. Υπάρχουν και τα αστεία, να παίρνεις καλαμάκι μεταλλικό από το σπίτι, ή να καθαρίζεις τα αυτιά με το μικρό δαχτυλάκι, φροντίζοντας να έχει αυξήσει το μήκος του νυχιού, έτσι για να φθάνει μέχρι μέσα και να φτυαρίζει την βρώμα…
Μπράβο στους υπεύθυνους, αλλά…
Επειδή ο Ποπολάρος έχει κατά καιρούς διαφωνήσει με την χρήση της Τσανάκλειου για δημοτική βιβλιοθήκη, να πούμε πως οι υπεύθυνοι κάνουν καλή δουλειά και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Και εις ανώτερα να ευχηθούμε. Ωστόσο, παραμένει η διαφωνία. Ένα οικιστικό κόσμημα, ιστορικό κτίριο με ιστορικές μνήμες διοίκησης, ότι καλύτερο έχουμε στην Κομοτηνή, θα έπρεπε να είναι έδρα διοίκησης, αυτοδιοικητικής μορφή. Η επίσημη έδρα του Δήμου, ο χώρος που θα υποδεχόταν η δημοτική αρχή επισκέπτες όχι μόνο από τον χώρο της πολιτικής, ενδεχομένως και έδρα του δημοτικού συμβουλίου, αν είχε προβλεφτεί αυτό κατά τον σχεδιασμό της αναπαλαίωσης. Άλλωστε, μπορεί να είμαστε και μοναδικός Δήμος στον κόσμο, του οποίου το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει εκτός δημαρχίας.
Πρώτοι στα καλύτερα και στα χειρότερα
Ουραγός στα εμβόλια η Ροδόπη, αλλά από τις καλύτερες περιφερειακές ενότητες όσον αφορά στα θετικά τεστ. Να πούμε ξανά πως χωρίς να γνωρίζουμε πόσα τεστ γίνονται σε κάθε νομό, πόσοι οι νοσούντες, πόσοι οι ασυμπτωματικοί και άλλα κρίσιμα στοιχεία, όλες οι εκτιμήσεις είναι στα κουτουρού και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κάτι ανάλογο έγινε με τα σελφ τεστ που θα μας έσωζαν και τώρα χαρακτηρίζονται αναξιόπιστα, ενώ αναξιόπιστες ήταν οι δηλώσεις των σελφ τεστ, αφού τα παίρναμε και κάναμε την δήλωση, χωρίς να έχουμε κάνει το σελφ τεστ.
Στην Μύκονο για Παναΐρ
Εντωμεταξύ, στην ερώτηση της προηγούμενης εβδομάδας, αν θα πάμε φέτος σε Παναΐρ, έχουμε απάντηση. Με ποσοστό εμβολιασμού από τα χαμηλότερα, ούτε λόγος. Εκτός και αν πάμε στην Μύκονο, το γνωστό παγκοσμίως νησί για τα …πανηγύρια. Εκεί, όπως και σε άλλα νησιά, το ποσοστό εμβολιασμού επιτρέπει την διεξαγωγή πανηγυριών, αν και οι εμβολιασμοί έγιναν μαζικότερα από άλλες περιοχές για να προλάβουν τον τουρισμό. Τώρα θα μείνουν με τα τοπικά πανηγύρια. Όσο για το νησί των διάσημων και αν δεν έχει «παναγία Μυκονιάτισσα» για να στηθεί πανηγύρι, έχει τους …άγιους «Σνιφάριους», «Ψαρούς», «Μοέτ», όλο πανηγύρια θα έχει το καλοκαίρι. Τόσα πολλά που από την συμμετοχή τους σε αυτά, θα αλλαξοπιστήσουν και οι κροίσοι άραβες που κατακλύζουν το νησί.
Εμείς παίζουμε με τρένα, δεν ταξιδεύουμε
Ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και ο τοπικός βουλευτής Τάκης Χαρίτου, «Να αρθεί ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Θράκης». Τώρα, χωρίς να αναλύσει κανείς την ιστορική εξέλιξη του τρένου στην χώρα μας, να βγαίνει και να λέει ότι θέλει, δεν είναι πολιτική, είναι άγνοια, όταν μάλιστα είχε με ένα, έστω και περιορισμένο χρονικά, μερίδιο στην διακυβέρνηση της χώρας. Όσο τα θέματα σιδηροδρόμων τα διαχειριζόταν ξένοι, πήγαινα καλά τα πράγματα, άλλωστε από τότε μας έμειναν οι γραμμές και κτίρια των σιδηροδρομικών σταθμών. Από τότε που αναλάβαμε εμείς, κυριάρχησαν τα συμφέροντα των κοτζαμπάσηδων και τώρα πλέον, εμείς στη Θράκη, τα τρένα τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες. Και παίζουν και τα παιδιά με τρένα παιχνίδια. Όσο για τον αποκλεισμό της περιοχής, να ήταν μόνο σιδηροδρομικός… Απέχουμε οδικώς κοντά στα 700 χιλιόμετρα από την επαρχία της πρωτεύουσας Αθήνας, αλλά πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά, όσο η γη από την σελήνη.