ΔΙΕΘΝΗ

H NASA μας προσκαλεί να κάνουμε… βουτιά μέσα σε μια μαύρη τρύπα (βίντεο)

Τα πιο μυστηριώδη αντικείμενα του Σύμπαντος είναι οι μαύρες τρύπες και τα τελευταία χρόνια τα ολοένα και πιο προηγμένα τεχνικά μέσα που έχουν στη διάθεση τους οι επιστήμονες σε συνδυασμό με νέες μεθόδους παρατήρησης του Διαστήματος έχουν οδηγήσει σε πολύ σημαντικές ανακαλύψεις για τη φύση και τους μηχανισμούς των μαύρων τρυπών.

Είναι γνωστό πώς όταν ένα διαστημικό σώμα και γενικότερα οποιουδήποτε είδους κοσμική δομή και ύλη πέσει στα βαρυτικά δίχτυα μιας μαύρης τρύπας είναι καταδικασμένη σε θάνατο. Αυτό που δεν είναι βέβαιο είναι ο τρόπος και ο χρόνος που θα συμβεί το… μοιραίο για το άτυχο κοσμικό σώμα.

Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν κάποια από τα φαινόμενα που προκαλούνται από την βαρυτική έλξη μια μαύρης τρύπας σε άλλα κοσμικά σώματα. Ένα από αυτά είναι η αποκαλούμενη «παλιρροϊκή διατάραξη». Η βαρυτική έλξη της μαύρης τρύπας παραμορφώνει το κοσμικό σώμα ή την ύλη που έχει συλλάβει. Το αντικείμενο παίρνει ένα σχήμα νήματος για αυτό και η επιστημονική κοινότητα ονόμασε το φαινόμενο «σπαγγετοποίηση» αφού η όλη διαδικασία μοιάζει σαν η μαύρη τρύπα να μεταμορφώνει το αντικείμενο σε μακαρόνι πριν τελικά το απορροφήσει ή το καταστρέψει.

Επίσκεψη στην κοσμική άβυσσο

Επιστήμονες της NASA χρησιμοποίησαν τον υπερυπολογιστή Discovery της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας και πραγματοποίησαν προσομοιώσεις το αποτέλεσμα των οποίων ήταν ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο ο θεατής πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο εσωτερικό μιας τεράστιας μαύρης τρύπας παρόμοιας με αυτή που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας η οποία έχει υπολογιστεί ότι διαθέτει μάζα περίπου τέσσερα εκατ. φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου. Η προσομοίωση δείχνει τι θα δει και τι θα βιώσει ένας άνθρωπος αν πλησιάσει μια μαύρη τρύπα έχοντας ως δεδομένο ότι ανάμεσα στα άλλα θα δημιουργηθεί το φαινόμενο της σπαγγετοποίησης.

Πρόσφατα ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε την ανακάλυψη της δεύτερης μεγαλύτερης σε μέγεθος μαύρης τρύπας που γνωρίζουμε στο γαλαξία μας. Η μαύρη τρύπα βρίσκεται περίπου δύο χιλιάδες έτη φωτός από τη Γη – σχετικά κοντά σε κοσμικούς όρους – στον αστερισμό του Αετού, και έχει ένα συνοδό άστρο σε τροχιά γύρω από αυτήν σύμφωνα με τους ερευνητές.

Naftemporiki.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος