Η ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει επίσημα την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Νέα Καρβάλη – Τοξότες, με προϋπολογισμό 140,6 εκατ. ευρώ.
Το έργο, χρηματοδοτούμενο από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη», περιλαμβάνει νέα μονή γραμμή 32 χλμ. και κλάδο 5,3 χλμ. προς το λιμάνι Καβάλας, ενισχύοντας τη διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο.
Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2025, ενώ στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα αναβάθμισης σιδηροδρομικών γραμμών και προαστιακών συνδέσεων, με συνολική χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ. Παρότι προχωρούν σημαντικά έργα, ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις στην αξιοπιστία, την ασφάλεια και τη χρηματοδότηση νέων υποδομών.
Πηγή:https://www.enanews.gr