Από την πλευρά του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε να πληροφορηθεί τη διαδικασία που αφορά στη διατροφική συνήθεια Χαλάλ των μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών. Ο κ. Μηταράκης απάντησε πως “όσον αφορά το Χαλάλ, υπάρχει εκεί που οι φιλοξενούμενοι σιτίζονται εντός των δομών με τοπικούς διαγωνισμούς. Σε δομές, όμως, της ηπειρωτική χώρας που η σίτιση δεν γίνεται κεντρικά αλλά ψωνίζουν στα σούπερ-μάρκετ με το επίδομα σίτισης, δεν είναι πάντα δυνατόν να βρεθεί χαλάλ. Επομένως, εκεί μπορεί να ανακύπτουν προβλήματα”.
Σε ό,τι αφορά την τηλεδιάσκεψη της διακομματικής της Θράκης με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε τις προτάσεις του για τον τομέα αυτό σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
“Προκειμένου να θωρακιστεί η Θράκη αναπτυξιακά , αμυντικά , επενδυτικά, θα πρέπει να ενταχθεί στις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 5G. Μόνο έτσι το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τα λιμάνια, το Δ.Π.Θ., το δημόσιο αλλά και ο στρατός θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μεγάλες προκλήσεις που είναι συνυφασμένες με την πρόοδο και την εξέλιξη της τεχνολογίας”.
“Για την τηλεοπτική κάλυψη του ορεινού όγκου, τα χρήματα που δόθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για εξοπλισμό δορυφορικών κεραιών απέβησαν άσκοπα. Ξοδεύτηκε δημόσιο χρήμα χωρίς να έχει καλυφτεί εντέλει τεχνολογικά από το σήμα της κρατικής τηλεόρασης ολόκληρη η Θράκη. Θα πρέπει να μην μείνει κανένα κενό στην ψηφιακή και τηλεοπτική κάλυψη της Θράκης μέσω μιας ολοκληρωμένης και διαφανούς δημόσιας επένδυσης”.