LIFESTYLE

Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες ταινίες

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών κι εσύ σκέφτεσαι τον καλύτερο τρόπο για να μπεις στο κλίμα; Οι  χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι η πιο ανέξοδη και γρήγορη “λύση” που σου προτείνουμε έτσι ώστε να αισθανθείς Χριστούγεννα ακόμα κι αν δεν έχεις στολίσει (δεν είσαι η μόνη).

Είναι λογικό ότι τέτοιου είδους ταινίες δεν ανανεώνονται πολύ συχνά, γεγονός που μας στεναχωρεί ιδιαίτερα. Έτσι ανατρέχουμε στις κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες, που άλλωστε τις έχουμε δει και τις εμπιστευόμαστε. Αλλά πόσο πιο cool κι ενδιαφέρον θα ήταν εάν ήξερες τις άγνωστες ιστορίες πίσω από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών;

1. Home alone (1990)

Το Home alone είναι κατά βάση η πιο γνωστή χριστουγεννιάτικη ταινία. Για τους περισσότερους ανθρώπους δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς αυτή την ταινία και τον αξιαγάπητο Kevin, που είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το σπίτι του πάση θυσία. Η ταινία έχει μπει στο βιβλίο των record Guinness ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών και όχι άδικα. Η άγνωστη ιστορία που είχε αρκετή πλάκα αφορά τις παγίδες που έστεινε ο φοβισμένος Kevin στους επίδοξους κλέφτες. Μάλιστα, για να είναι πιο ρεαλιστική η ταινία, ο ηθοποιός που ερμήνευε το μικρόσωμο κλέφτη ήθελε ο Macaulay Culkin να τον φοβάται πραγματικά, οπότε προσπαθούσε να τον συναντάει όσο γίνεται λιγότερο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Επιπλέον, στη συγκεκριμένη σκηνή η ταραντούλα που περπατούσε στο πρόσωπο του Marv ήταν αληθινή. Για να αποφύγει να την τρομάξει, ο ηθοποιός Daniel Stern έπρεπε να μιμηθεί την έκφραση κάποιου που φωνάζει και να προσθέσουν τον ήχο αργότερα.

Τέλος, την στιγμή που ο ίδιος πατάει τα στολίδια ξυπόλυτος προσποιείται ότι πονάει αφού τα στολίδια στην πραγματικότητα είναι κέρινα.

2. Polar express (2004)

Το πολικό εξπρες είναι η πρώτη ταινία που έχει κινηματογραφηθεί εξ ολοκλήρου με καταγραφή κίνησης ή αλλιώς motion capture. Η καταγραφή κινήσεων – η διαδικασία με την οποία οι σκηνοθέτες ζωντανεύουν χαρακτήρες χρησιμοποιώντας καταγραφές κινήσεων ζωντανής δράσης – ήταν μια σχετικά νέα τεχνική το 2004 και ο σκηνοθέτης της ταινίας χρησιμοποίησε αυτή τη τεχνική στο μέγιστο βαθμό. Αλλά η άγνωστη ιστορία της συγκεκριμένης ταινίας είναι το γεγονός ότι ο Tom Hanks έπαιξε πέντε χαρακτήρες. Εκτός από τον ηγέτη, ο Tom Hanks έπαιξε τον μπαμπά, τον οδηγό, τον hobo και τον Άγιο Βασίλη, φέρνοντας τον συνολικό χαρακτήρα του μέχρι πέντε. Ορίστε κι η απόδειξη:

 

3. Love Actually (2003)

https://www.youtube.com/watch?v=V_RSPbBKBRw

Η ταινία Love Actually είναι από τις πιο ρομαντικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις αυτή την εποχή (όχι μόνο). Σίγουρα θα την έχεις δει έστω μια φορά στη ζωή σου και στοιχηματίζω ότι δεν έχεις ξεχάσει την σκηνή που η Emma Thompson ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατάει. Η συγκεκριμένη σκηνή έχει μείνει χαραγμένη στην ιστορία του σινεμά, με την εκπληκτική ηθοποιό να κλαίει με λυγμούς, κρυμμένη στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της και να είναι τόσο πειστική που ο θεατής αναρωτιέται “Είναι τόσο υπέροχη ηθοποιός για να κάνει το πόνο μιας απατημένης γυναίκας τόσο αληθοφανή;” “Ναι” και όχι θα απαντήσουμε εμείς. Ναι γιατί η Emma Thompson είναι καταπληκτική ηθοποιός κερδίζοντας 2 φορές Όσκαρ και “όχι” γιατί πράγματι ένα τέτοιο, αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στην προσωπική της ζωή εκείνη την περίοδο, όταν ο σύζυγός της Kenneth Branagh την χώρισε για την ηθοποιό Helena Bonham Carter. Οι δυο τους γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν όταν έπαιξαν μαζί στην ταινία “Fortunes of War” το 1987. Παντρεύτηκαν 2 χρόνια αργότερα και συμπρωταγωνίστησαν σε πολλά φιλμ.

Το 1994 ο ηθοποιός και σκηνοθέτης γνώρισε την Helena Bonham Carter στα γυρίσματα της ταινίας ” Mary Shelley’s Frankenstein” και αμέσως δημιουργήθηκε ανάμεσα τους ένας παράνομος έρωτας. Λίγο καιρό αργότερα η Thomson και ο Branagh ανακοίνωσαν από κοινού το διαζύγιο τους, κάνοντας λόγω για φόρτο εργασίας. Το γεγονός το αποκάλυψε η ίδια η Thompson σε μια συνέντευξή της.

4. White Christmas (1954)

 

Εδώ δεν θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβεις την άγνωστη ιστορία που μπορεί να υπάρχει στο παρασκήνιο. Η ταινία δημιουργήθηκε το 1954 και είναι η πρώτη και ίσως η μοναδική ταινία που ο σκηνοθέτης της εμπνεύστηκε από ένα τραγούδι. Πιο συγκεκριμένα, από το τραγούδι του Irving Berlin “White Christmas”, που κυκλοφόρησε 12 χρόνια πριν από τη πρεμιέρα της ταινίας.

5. Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης ή The nightmare before Christmas (1994)

 

Η γοητεία της ταινίας “The nightmare before Christmas” του Tim Barton είναι ομολογουμένως διαχρονική. Παραμένει ο βασιλιάς των «εναλλακτικών» χριστουγεννιάτικων ταινιών, με ένα τεράστιο φανατικό κοινό. Όχι κι άσχημα για ένα film στο οποίο ακόμα κι η ίδια η Disney ελάχιστα είχε πιστέψει αρχικά. Ο λόγος της δυσπιστίας της εταιρείας ήταν επειδή ο συγγραφέας και παραγωγός της ταινίας, Τim Barton, είχε μόλις βγει από μια αρκετά σκοτεινή και υπερβολικά βίαιη ταινία, την “Batman Returns” που είχε βέβαια τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Οπότε το στούντιο δεν ήταν σίγουρο εάν ήταν ικανός να κάνει μια ταινία για παιδιά.

Η δυσπιστία της Disney απέναντι στο πρότζεκτ φαινόταν από την απόφασή της να διανείμει το φιλμ με ενήλικο προσανατολισμό στη θυγατρική της Touchstone Pictures με καταλληλότητα PG (κάτι εξαιρετικά σπάνιο τότε για ταινία κινουμένων σχεδίων), αλλά επίσης προγραμματίζοντας την επόμενη ταινία και υποψήφια blockbuster αγνοώντας την ταινία του Barton. Αυτός είναι ο λόγος που δεν επέτρεψε στον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» να μετατραπεί σε εισπρακτική επιτυχία διακόπτοντας απότομα την πορεία του στις αίθουσες στο περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών όπου έβγαινε.

Βέβαια η ταινία είχε ήδη αφήσει το στίγμα της, αποκτώντας σχεδόν αυτόματα το cult status που της άξιζε κι αποδεικνύοντας ότι επρόκειτο για κάτι πολύ περισσότερο από μια παιδική ταινία. Η Disney το αναγνώρισε, έστω και καθυστερημένα, τοποθετώντας την πλέον στο πάνθεον των καλύτερων ταινιών της και επανακυκλοφορώντας την ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

6. Α Christmas carol (2009)

Το βιβλίο του πατέρα της παιδικής λογοτεχνίας, Charles Dickens, είχε αρκετές πιθανότητες να μην εκδοθεί ποτέ. Η ιστορία του Ebenezer Scrooge είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες χριστουγεννιάτικες ιστορίες όλων των εποχών για μικρούς και μεγάλους.

Η ιστορία του βιβλίου αποκαλύπτεται στην ταινία The Man Who Invented Christmas (Ο άνθρωπος που εφηύρε τα Χριστούγεννα). Τον Οκτώβριο του 1843 ο Charles Dickens ήταν 31 ετών και είχε ήδη γράψει τρία έργα τα οποία δεν είχαν γνωρίσει εμπορική επιτυχία. Είχε ήδη τέσσερα παιδιά και η σύζυγός του ήταν έγκυος στο πέμπτο (από τα δέκα που τελικά απέκτησαν). Όταν λοιπόν ο εκδότης του αρνήθηκε να εκδώσει το τέταρτο βιβλίο του, τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με το σκεπτικό ότι τα Χριστούγεννα είναι μια αδιάφορη γιορτή, ο Dickens αποφάσισε να εκδώσει μόνος του το βιβλίο. Η επιτυχία του ήταν εντυπωσιακή και αναμενόμενη, και εκτιμάται ότι έως το 2015 είχαν πωληθεί περίπου 30 εκατομμύρια αντίτυπα του έργου του Dickens.

marieclaire.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος