Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα παγάκια που σας σερβίρουν σε ένα ωραίο μπαρ ή εστιατόριο είναι “διάφανα”, αλλά εκείνα που φτιάχνετε στις παγοκύστες σας στο σπίτι βγαίνουν “θολά»;
Τα παγάκια κανονικά βγαίνουν όντως «θολά» και μοιάζουν άσπρα, επειδή τα αέρια που διαλύονται στο νερό παγιδεύονται και δημιουργούν μικροσκοπικές φυσαλίδες ή επειδή δεν πάγωσαν με τρόπο που δεν επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλων κρυστάλλων.
Τα “θολά” παγάκια είναι πιο εύθραυστα και λιώνουν γρηγορότερα από τον καθαρό, διαυγή πάγο.
Πώς να φτιάξετε διαυγή παγάκια στο σπίτι


Αφού βράσετε την πρώτη φορά, αφήστε το νερό να κρυώσει. Στη συνέχεια βράστε το ξανά.
Κρατήστε το νερό ψύξης καλυμμένο με καπάκι για να αποφύγετε τη συγκέντρωση σκόνης στην επιφάνεια.



https://www.iatropedia.gr/tips/pos-na-ftiakseis-diavgi-pagakia-san-kommatia-krystallo/132204/