ΔΙΕΘΝΗ

Τα 7 πιο τουριστικά παλάτια του κόσμου

Τα παλάτια δεν λείπουν ποτέ από τις φωτογραφίες των χωρών που επισκεπτόμαστε, καθώς βρίσκονται πάντα στα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Ποια από αυτά, όμως, είναι τα πιο τουριστικά του κόσμου;

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ταξιδιώτες δεν χάνουν την ευκαιρία να περπατήσουν σε απόκρημνες πλαγιές και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να επισκεφτούν δημοφιλή παλάτια, ακόμη κι αν αυτά είναι δυσπρόσιτα. Ο λόγος είναι ότι άνθρωποι πάντα ενδιαφέρονταν για τις διασημότητες, για τους ισχυρούς ανθρώπους και τα σπίτια τους. Φανταστείτε ότι μετά το θάνατο του Λουδοβίκου ΙΙ το 1886, οι πρώτοι τουρίστες που κατέφτασαν, ήθελαν να δουν από κοντά τι είχε χτίσει ο βασιλιάς για προσωπική του κατοικία.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια κερδίζουν το ενδιαφέρον και προσελκύουν τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο, σύμφωνα με το cnn.com.

Η Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο
Επισκέπτες ετησίως: 15.340.000

Καθημερινά, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καταφτάνουν στην Απαγορευμένη ή Αυτοκρατορική Πόλη, μια επιφάνεια περίπου επτά τετραγωνικών χιλιομέτρων που περιβάλλεται από ένα πανύψηλο τείχος με πύλες ύψους δέκα μέτρων, έχοντας τριγύρω μια τάφρο πλάτους 52 μέτρων. Διαθέτει οκτακόσια κτίρια και 8.706 αίθουσες, ενώ εκεί ζούσαν εννιά χιλιάδες παλλακίδες και εκατό χιλιάδες ευνούχοι –αρκετά όλα για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Η Αυτοκρατορική Πόλη είναι ουσιαστικά η πόλη–ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας και η κυβέρνηση, προκειμένου να διαχειριστεί το πλήθος των επισκεπτών, απαγορεύει σε όσους διαθέτουν ετήσια εισιτήρια να το επισκέπτονται σε περιόδους αιχμής, ενώ ζητά από τους επισκέπτες να αγοράζουν το εισιτήριό τους από πριν σε περιόδους εορτών και εκδηλώσεων.

Το Μεγάλο Παλάτι, Μπανγκόκ
Επισκέπτες ετησίως: 8.000.000

Τα βασιλικά γραφεία του Μεγάλου Παλατιού χρησιμοποιούνται ακόμη και οι επισκέψεις παραγόντων του κράτους, όπως και οι βασιλικές τελετές, όπως η επέτειος των γενεθλίων του Βασιλιά Bhumibol Adulyadej, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο εκεί -εκτός πανδημίας. Το Μεγάλο Παλάτι αποτελούσε, επίσης, την επίσημη κατοικία των βασιλιάδων της Ταϊλάνδης από το 1782 μέχρι το 1925 και μετράει αρκετά κτίρια, αίθουσες και υπόστεγα γύρω από τους μεγαλειώδεις κήπους του. Συν τοις άλλοις, ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα που βρίσκεται στο παλάτι θεωρείται ένα από τα πιο ιερά αξιοθέατα της χώρας, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη η μεγάλη προσέλευση τουριστών.

www.wikipedia.com

Ανάκτορο των Βερσαλλιών, Γαλλία
Επισκέπτες ετησίως: 7.527.122

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στην ομώνυμη πόλη των Βερσαλλιών, βρίσκεται το διάσημο για τους κήπους του, τα σιντριβάνια και τα αγάλματα, Ανάκτορο των Βερσαλλιών. Χτίστηκε από τον Λουδοβίκο XIV στα τέλη του 1600 και η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε τη ζήλια όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων μοναρχών της εποχής, ενώ παραμένει μέχρι και σήμερα ένα πραγματικό έργο τέχνης που βρίσκεται στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το ανάκτορο επισκέπτονται κάθε χρόνο 7 φορές περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με άλλους πύργους, φρούρια και παλάτια της Γαλλίας (εκτός από το Λούβρο) και η Αίθουσα των Καθρεφτών με πανάκριβα κρύσταλλα, κεριά και καθρέφτες, όπως και η κρεβατοκάμαρα της Μαρίας Αντουανέτας αποτελούν τα πιο σημαντικά σημεία του.

Τοπ Καπί, Κωνσταντινούπολη
Επισκέπτες ετησίως: 3.335.000

Σε ένα υπέροχο σκηνικό με θέα το Βόσπορο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά, το Τοπ Καπί αποτέλεσε τη βασιλική κατοικία για 400 χρόνια, μέχρι την πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας τη δεκαετία του ‘20. Ο σουλτάνος ζούσε εκεί με τις γυναίκες του, τις ερωμένες του, τη μητέρα του και τα παιδιά του στο χαρέμι, υπό την προστασία των ευνούχων και αν το επισκεφτείτε ποτέ, δώστε προσοχή στην προσωπική κρεβατοκάμαρα του Murat III, με την εσωτερική πισίνα, το επιχρυσωμένο τζάκι και τους διακοσμημένους τοίχους με μπλε, άσπρες και κοραλλί ψηφίδες iznik από τον 16ο αιώνα. Οι κουζίνες του παλατιού άνοιξαν ξανά το Σεπτέμβριο του 2014, ενώ το συγκρότημα περιλαμβάνει και γήπεδα, κήπους, θησαυροφυλάκιο κ.ά.

Χειμερινό Ανάκτορο και Κρατικό Μουσείο Hermitage, Αγία Πετρούπολη
Επισκέπτες ετησίως: 3.120.170

Η Μεγάλη Αικατερίνη και ο Νικόλαος I βρίσκονται ανάμεσα στα βασιλικά πρόσωπα της Ρωσίας που έζησαν σε αυτό το μπαρόκ παλάτι κατά μήκος του ποταμού Νέβα, από το 1762 μέχρι το 1917. Σήμερα, το παλάτι έχει μετατραπεί σε μουσείο με μια από τις πιο εκλεπτυσμένες συλλογές της Ευρώπης, με έργα του Τιτσιάνο, του Ραφαήλ και του Ντα Βίντσι, μεταξύ άλλων. Μεγάλο μέρος του παλατιού καταστράφηκε το 1837 λόγω φωτιάς, το ανακαινισμένο εσωτερικό του, όμως, γοητεύει το γούστο της ρωσικής ελίτ, με τα παρκέ, τα μάρμαρα, τις μπρονζέ λεπτομέρειες κ.λπ.

www.wikipedia.com

Ο Πύργος του Λονδίνου
Επισκέπτες ετησίως: 2.894.698

Το μεσαιωνικό αυτό κάστρο στη βόρεια όχθη του Τάμεση χτίστηκε για να φοβίζει τους Λονδρέζους και να κρατά μακριά τους ξένους εισβολείς. Το παλαιότερο μέρος της κατασκευής, ο Λευκός Πύργος, έχει τις ρίζες του στον 12ο αιώνα κι ενώ αρχικά ήταν βασιλική κατοικία, στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε σαν φυλακή και χώρος εκτελέσεων. Προ πανδημίας, εκατομμύρια επισκέπτες κατέφταναν στον Πύργο για να δουν από κοντά ιστορικές αναπαραστάσεις, βρετανικά βασιλικά κοσμήματα και το βασιλικό σκήπτρο με το μεγαλύτερο άχρωμο διαμάντι του κόσμου. Το 2014, η τάφρος γέμισε με 888.246 κόκκινες, κεραμικές, παπαρούνες προς τιμήν των βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.wikipedia.com

Παλάτι Schönbrunn, Βιέννη
Επισκέπτες ετησίως: 2.870.000

Το αξιοθέατο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Αυστρίας, είναι αυτό το ροκοκό παλάτι, το οποίο αποτέλεσε τη θερινή κατοικία των Αψβούργων Αυτοκρατόρων από τα 1700 μέχρι το 1918. Από τα 1441 δωμάτιά του, το πιο διάσημο είναι το δωμάτιο με τους καθρέφτες, με άσπρη και χρυσή ροκοκό διακόσμηση και κρυστάλλινους καθρέφτες, όπου λέγεται ότι ο Μότσαρτ έδωσε το πρώτο του κονσέρτο στην ηλικία των 6. Στους κήπους του βρίσκεται ο μεγαλύτερος πορτοκαλεώνας του κόσμου και οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα 40 δωμάτια που είναι ανοιχτά στο κοινό, συμπεριλαμβανομένου του Gobelin Salon με ταπετσαρίες από τις Βρυξέλλες και το Millions Room, ένα γραφείο πλαισιωμένο με σπάνιο ξύλο παλίσανδρου.

clickatlife.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος