Απ’ ό,τι φαίνεται, σε κάποιες χώρες δεν τη βγάζουν με ένα μπουκέτο λουλούδια και μερικά σοκολατάκια, αλλά δίνουν… πόνο.
Στη Νορβηγία στέλνουν ποιήματα
Ένα ιδιαίτερο ερωτικό παιχνίδι συμβαίνει στη Νορβηγία στο πλαίσιο του Αγίου Βαλεντίνου. Οι κρυφοί θαυμαστές στέλνουν στο αντικείμενο του πόθου τους αστεία ποιήματα που ονομάζονται gaekkebrev, με μοναδικό στοιχείο για να τους αναγνωρίζουν, τελίτσες που αντιπροσωπεύουν τα γράμματα του ονόματός τους. Αν ο παραλήπτης καταφέρει να μαντέψει από ποιον είναι το ποίημα, κερδίζει… ένα πασχαλινό αυγό το Πάσχα. Αν όχι, πρέπει ο παραλήπτης/τρια να δώσει το αυγό σε αυτόν που έγραψε το ποίημα. Δεν το λες και ρομαντικό…
Στη Νότια Κορέα δεν σταματούν να γιορτάζουν
Ο έρωτας φαίνεται να γιορτάζεται στις 14 κάθε μήνα του χρόνου στη Νότια Κορέα, αλλά ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι μήνες όπου η γιορτή κορυφώνεται. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι γυναίκες δίνουν σοκολάτα στους άντρες, οι οποίοι επιστρέφουν το δώρο με άλλη σοκολάτα, στις 14 του Μαρτίου (Λευκή Ημέρα). Έπειτα, ένα μήνα αργότερα, τη Μαύρη Ημέρα, γιορτάζουν οι single. Όσοι δεν έλαβαν σοκολάτα τους προηγούμενους μήνες συναντιούνται και τρώνε μαύρα νουντλς (Jjajyangmyeon) με όλους τους single φίλους τους. Ευκαιρία για φαγητό.
Στην Εσθονία γίνονται φίλοι
Αυτό που όλοι μας φοβόμαστε να ακούσουμε, ειδικά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στην Εσθονία είναι καθεστώς: «Ας μείνουμε φίλοι». Η ημέρα αυτή ονομάζεται Sōbrapäev στη χώρα της Βαλτικής, που μεταφράζεται ως «Ημέρα των Φίλων» και στο πλαίσιο αυτής οι περισσότεροι ανταλλάσσουν κάρτες και δώρα, σε φιλικό επίπεδο.
Στη Γαλλία γίνονται… ματσαρίσματα
Πριν από όχι και πολλά χρόνια, οι single στη Γαλλία γιόρταζαν τον Άγιο Βαλεντίνο καλώντας άλλους single της γειτονιάς, μέχρι να βρουν όλοι το ταίρι τους. Φαίνεται βέβαια πως αυτοί που διάλεγαν ήταν οι άντρες, αφού αν δεν τους άρεσε το ταίρι τους, άφηναν τη γυναίκα για κάποιον άλλο. Όλο αυτό το ονόμαζαν Une loterie d’ amour, δηλαδή λοταρία της αγάπης, μια παράδοση που συχνά άφηνε τις γυναίκες χωρίς ταίρι. Σύμφωνα με την παράδοση, οι γυναίκες που απορρίπτονταν συγκεντρώνονταν, άναβαν φωτιά κι έκαιγαν αντικείμενα του άντρα που τις απέρριψε. Ευτυχώς, η κυβέρνηση κατήργησε αυτή την παράδοση.
Στη Σλοβενία κοιτούν τα… πουλιά (στον ουρανό)
Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Gregorjevo) στη Σλοβενία είναι στις 12 Μαρτίου και συμπίπτει με την αρχή των εορτασμών της Άνοιξης, όπου τα λουλούδια ανθίζουν και τα πουλιά κελαηδούν. Τότε οι γυναίκες βγαίνουν έξω, σύμφωνα με την παράδοση και κοιτούν ψηλά στον ουρανό για απαντήσεις σχετικά με τα ερωτικά τους. Το πρώτο πουλί που θα δουν στον ουρανό, υποτίθεται πως θα τους αποκαλύψει πώς θα είναι ο μελλοντικός τους σύζυγος. Όχι και τόσο ρεαλιστικό.
Στο Ιράκ θυμούνται τον Αδάμ και την Εύα
Οι Κούρδοι του Ιράκ γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο με το «γεύμα της αγάπης», συνηθίζοντας να διακοσμούν κόκκινα μήλα, τα οποία αναπαριστούν την αρχική ιστορία αγάπης, τον Αδάμ και την Εύα. Όλο αυτό προκύπτει από τη βιβλική ιστορία ότι το μήλο θεωρείται πως συμβολίζει την αγάπη και την ευημερία κι όχι το τέλος του παραδείσου.
Στις Φιλιππίνες… παντρεύονται
Στις μακρινές Φιλιππίνες φαίνεται πως όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παντρευτούν, αρπάζουν την ευκαιρία να… δέσουν τον γάιδαρό τους την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η κυβέρνηση αυτή την ημέρα καλύπτει τους γάμους σε όλη τη χώρα, παρέχοντας τα πάντα, ακόμη και τις βέρες.
clickatlife.gr